DAPP MOCAMBIQUE

 

Jaime Quintal har sålt secondhandkläder på Chimiomarknaden i Mocambique i 15 år.

Denna 35-åring och fembarnsfar köper två 450kg säckar med secondhandkläder varje vecka av DAPP Mocambique för att sälja på den lokala marknaden i staden.

Genomsyrad av entreprenörsanda, möjliggör hans karriärval att han och hans familj försörjs och han är en respekterad medlem i samhället.

 

"Min hemlighet är att, när varje ny säck kommer, sänder jag ett meddelande till mina stamkunder så att de vet när de kan göra nya fynd. Sen sprider de nyheterna till sina familjer och vänner. På det här sättet behöver jag aldrig sakna kunder."

Jamie är väl insatt i vad hans målgrupp önskar i förhållande till smak och behov. När han slutade grundskolan, tvingades han lämna fortsatt utbildning för att hjälpa till att försörja sin familj med att arbeta med jordbruksarbete.

Han vet att hans kunder önskar god kvalitet men till ett lågt pris, och gärna med starka färger.

 

HUMANAs erfarenhet av biståndsarbete visar tydligt hur människors möjligheter att själv bidra till att ändra sin levnadssituation skapar långt större effekt än genom att enbart skänka gåvor till världens mest utsatta. Genom att skapa försörjningsmöjligheter via försäljning eller att skapa ett överskott via försäljning i nätverkets egna butiker har det visat sig vara en dubbelbottnad hjälp i både förmåga till egenkontroll och monetära resurser till driften av lokala sociala projekt

Copyright © All Rights Reserved

HUMANA SVERIGE

 

SJÖVÄGEN 2

746 31 BÅLSTA

 

0171 46 38 10

humana@humanasverige.se

 

KONTAKTA OSS

 

 

ORGANISATIONSNUMMER:

 

MILJÖ OCH BISTÅNDSFÖRENINGEN

HUMANA SVERIGE: 822001-5930

 

HUMANA PEOPLE TO PEOPLE

SVERIGE: 802412-9408

 

BANKGIRO: 5340-1089