I AM PRECIOUS

 

"Jag heter Kudakwashe Moyo, är en tjej på 17 år och bor i New Tarifa, Harare, Zimbabwe. Under mina få år i livet har jag redan upplevt många tjejer i min ålder, och även ännu yngre, som har tvingats hoppa av skolan och gifta sig mot sin vilja. Jag är så glad att jag kom i kontakt med HOPE och fick ta del av kampanjen I am Precious som gav en röst åt alla de flickor som inte får chans att säga nej.

 

Det var viktigt för mig att delta i aktiviteter som utbildar alla i samhället om vikten att flickor har rätt till utbildning och rätt att ha en röst om vem de vill gifta sig med och när.

Den nya lagen ger oss tjejer skydd och makt mot dem som försöker tvinga oss till tidiga giftermål och rätt att ställa dem till rätta som aktivt agerar för barnäktenskap.

Nu har vi rätt att studera hur länge vi vill, göra vår grej och bli fria från patriarkatet som har plågat oss så länge.

 

I Tarifa, där jag bor, tvingades många flickor innan lagen kom in i tidiga äktenskap pga fattigdom och snedvridna kulturella föreställningar.

 

Jag vill så gärna tacka mitt samhälle, Hope Humana, myndigheten för och andra lobbyinggrupper och såklart regeringen i Zimbabwe som tillsammans arbetar för kampen för att inga flickor ska tvingas in i för tidiga giftermål mot deras vilja."

Copyright © All Rights Reserved

HUMANA SVERIGE

 

SJÖVÄGEN 2

746 31 BÅLSTA

 

0171 46 38 10

humana@humanasverige.se

 

KONTAKTA OSS

 

 

ORGANISATIONSNUMMER:

 

MILJÖ OCH BISTÅNDSFÖRENINGEN

HUMANA SVERIGE: 822001-5930

 

HUMANA PEOPLE TO PEOPLE

SVERIGE: 802412-9408

 

BANKGIRO: 5340-1089